Aparatul de tuica este alcatuit dintr-un recipient pentru fierbere (bacul) si sistemul de racire impreuna cu filtrele.
Procesul de dobandire a tuicii incepe cu umplerea bacului la o treime din volum apoi se pune capacul cu care este dotat, placa alimentara pentru o mai buna ermetizare.
Apoi montam sistemul de racire dupa care punem aparatul pe o sursa de energie ( foc deschis)
Aparatul are doua mufe: mufa pentru scurgerea lichidului si o mufa pentru termometru.
Sistemul de racire are doua filtre pentru uleiurile grele care au cate o mufa la o doime pentru robinete pentru a scurge uleiurile grele acumulate in procesul de fierbere a tuicii.
Interiorul racitorului are o spirala de 3 metri cu diametru de 12 mm.Prezinta un orificiu pentru intrarea apa si iesire apa.
Aparatul este alcatuit din inox alimentar si se vinde la diferite dimensiuni.
DIMENSIUNI COLET:
Inaltime |
55 cm |
Lungime |
31 cm |
Capacitate |
80 L |
Greutate |
8.5kg |